Skandinavisk lys i nordisk design

Skandinavisk lys i nordisk design

Du er uden tvivl stødt på det skandinaviske designmærke Muuto, der skaber yderste flotte lampedesigns. Hele lampesortimentet er enkelt og stilrent, og så er Muuto om nogen svaret, når man taler om nordisk stilart og design. Muuto er nemlig et designhus med rødder i den skandinaviske designfilosofi, der bygger på, at lamperne ikke bare skal være flotte at se på, men både være funktionelle og simple i udtrykket. Enkelthed og funktionalitet er kodeordene, når vi taler om nordisk design, og det må en Muuto lampe siges at være – og så er der stadig også små nytænkende tvists, der gør lamperne originale og ikke som andre lamper på markedet.

De bedste skandinaviske designere

Muuto gør en dyd ud af at tiltrække de bedste skandinaviske designere, som på hver deres måde er med til at give alle os skandinaviske design-fungerende forbrugere lige det, der passer i vores hjem. Muutos lamper er nemlig så enkelte i designet, at de passer til et bredt udvalg af møbler og boliginteriør.

Navnet Muuto kommer fra det finske ord “muutos”, der betyder nyt perspektiv, og det er netop det, som de mange designere leger med i Muutos lampeserie.

Populære lamper der er svære at konkurrere med
På holdet af designere i Muutos lampesortiment er bl.a. den svenske designer Mattias Ståhlbom, der står bag den meget populære pendel E27. I sin enkelthed er E27 “bare” en lampefatning. Men enkeltheden gør, at lampen skiller sig ud og i sig selv råber på opmærksomhed. Samtidig kommer pendlen i er hav af forskellige farver, så mon ikke, der også er en til din smag?

Kombinér flere af E27 pendlerne og skab en lampe i flere niveauer, der vil give en smuk installation i dit hjem. Eller vælg kun at hænge én lampe over dit bord og skab med enkeltheden en skøn minimalistisk stil i dit hjem.