Sådan vedligeholder du din græskant

Sådan vedligeholder du din græskant

Det er jo nemt nok at slå græsset, når det er den frie del, der er mit på græsplænerne!

Det kan være et omstændigt arbejde, hvis man har at gøre med et større areal, men det er da slet ikke umuligt, selvom man specielt i sommermånederne kan føle, at man lige så godt kan starte forfra i dét øjeblik, man er blevet færdig.

Man kan slå græsset med alt fra en gammeldags håndskubber, der udelukkende fungerer via dine kræfter, men så kan du også opgradere til en maskinel græsslåmaskine, som du skubber rundt, der trods alt er lettere at bruge, da den kører på mekanik og ikke dine kræfter alene.

Sidstnævnte er især god at bruge, hvis græsset er blevet rigtig højt og stridigt at komme til bunds i, så man næsten føler, at man skal tage det over flere omgange!

At have en havetraktor ønsker de fleste sig dog, for så kan de sidde ned og eventuelt lytte til musik og have en kopholder til en læskende drik, mens de slår græsset.

Er man den rigtig magelige type, så kan man også bruge en automatisk græsslåmaskine, som man sætter til at slå græsset, hvor den så er afgrænset af elektronik til at begrænse sig til det område, man ønsker, der skal slås, som jo gerne er ens areal.

Men sådan en græskant kan være virkelig bøvlet at have med at gøre, om den så er på kanten til ens have, læner sig op ad et spejlbassin, render langs terrassekanten med videre, fordi man måske ikke kan få græsslåmaskine ind under og få det.

Det er ligesom at støvsuge og ikke kunne nå kanterne.

Skal man være helt sikker på, man får græsset med her, så er man næsten nødt til at bruge en havesaks og så bare håbe, man klipper i den rette længde, hvis man er den meget nøjeregnede type.