galleri

Oplev kunst i Midtjylland

Oplev kunst i Midtjylland

advertorial

Vil du opleve dansk og udenlandsk kunst i Jylland? Her får du en guide til nogle af de mange gallerier i Midtjylland.

Glaspusteriet Helledie

I Skive finder du glaspusteriet Helledie, hvor du kan få lov til at kigge ind i det åbne værksted. Her kan du få et glimt af det varme, flydende glas. Se processen fra varm masse til flot brugskunst. 

galleri

Galerie Moderne

Galerie Moderne i Silkeborg har siden 1962 udstillet kunstnere fra den berømte Cobra-bevægelse. Det er en europæisk avantgardebevægelse og kunstnersammenslutning, som var aktiv mellem 1949 og 1951.

Galleri Art Expo

I Hørning nær Skanderborg finder du Galleri Art Expo. Det er et af Danmarks største gallerier, der med sine 9 udstillingsrum har hele 72 danske kunstnere tilknyttet. Galleriet er familiedrevet, og ligger i naturskønne omgivelser imellem Århus og Skanderborg. Galleriet har eksisteret siden 1999, og startede fordi galleriejer Sarah Høi havde en drøm om at hjælpe upcoming kunstnere på vej.

Aros Kunstmuseum

Hvis man vil se kunst i Jylland, kommer man ikke uden om Aros Kunstmuseum i Århus. Med skiftende udstillinger og den ikoniske regnbue på toppen, får du en spektakulær oplevelse hver gang du besøger museet i Århus Midtby. Det er også på Aros at du finder skulpturen boy, den 4,5 meter høje, siddende dreng.

Galleri Habsø

Galleri Habsø ligger i Bryrup, og bryster sig af at være Midtjyllands Kunstcenter. Med forskellige billedkunstnere tilknyttet er du altid sikret en fantastisk kunstoplevelse. Du vil se både malerier, tryk og skulpturer hos Galleri Habsø.

Galleri P

Endnu et galleri i Silkeborg der i den grad er et besøg værd, er Galleri P. Også her vil du få muligheden for at se mange forskellige kunstneres værker, herunder både i form af keramik og brugskunst. Ejeren af galleriet brænder for kunst, og det ses tydeligt når man besøger Galleri P. Der er tænkt over selv de mindste detaljer.