Er det stadig nødvendigt med netværkskabler?

Er det stadig nødvendigt med netværkskabler?

Du kigger på din smartphone og overvejer sjældent, hvordan den egentlig får netværk på sig.

Jo, du forsøger selvfølgelig at skaffe dig gratis WiFi, for du ved trods alt, at det er ensbetydende med, at du kan få gratis gratis til at tjekke alt fra sociale medier, nyheder, mails og så videre, uden du selv skal betale for det.

Som tiden går tænker man sjældent over, at gratis WiFi og WiFi i det hele taget er en opkobling trådløst til de mange sateliter verden over, der skaffer internet til telefonerne, tablets og bærbare computere.

For bare en håndfuld år siden var det helt utænkeligt, at dette var en måde, man kunne få stabilt internet på, for man havde ikke regnet med, at et besøg på en café, hvor mange andre brugte det samme net, kunne give en høj nok hastighed, så man selv gad at bruge det i længden.

Dette kan heldigvis lade sig gøre nu om dage, også selvom der er mange brugere på. Det er faktisk mest, når man er på farten på færger, i toge og lignende, at forbindelsen ryger, men det handler ikke så meget om stabiliteten, men fordi man bevæger sig.

Derhjemme benytter mange sig også af bluetooth til overførsler, og familien bruger trådløse netværk til at være koblet op sammen, og er man ude i, at der er tale om et firma, så bruger man en virkelig stærk router til at være mange koblet op samtidig.

For man vil gerne – om man er privat eller firma – undgå at have for mange af de kabler liggende, så hvis man kan holde sig til det, så forsøger man blot at have strømkabler til brug ved det.

Men faktisk befinder vi os stadig i en tid, hvor netværkskabler er dem, der sørger for at have den aller, aller mest stabile internetforbindelse, så det kan nok svare sig at holde sig til det lidt endnu, om man har flere eller blot et enkelt netværkskabel.