En træhandel skal foregå anstændigt

Der er slet ikke noget nyt at handle med træ. Faktisk har det foregået over mange, mange hundrede år.

Det er faktisk relativt nyt i menneskets historie, at vi er overgået til at lave de fleste materialer af metal, når der tales om bygninger med videre.

Selvfølgelig havde man længe kendt til stål og da også lavet våben ud af disse, og man byggede også længe huse af mursten, men sådan noget som krigsskibe lavede man ofte af træ, og der har man gjort langt op i historien.

Desuden er der jo næsten ingen ende på, hvad man ikke kan lave af træ lige legetøj til et skur til et skateboard, fyre op med og meget andet.

Så selvom træer jo praktisk talt gror de fleste steder i verden, så har det længe været en vigtig handelsvare, og det er det stadig.

Hvor skal du have dit træ fra?

Derfor har man også forsøgt mange gange at snyde sig til en god handel ved at sælge noget træ som bedre, end det var, eller man havde placeret træet, så der var meget luft blandt det, eller man snød med, hvor mange rummeter man havde med at gøre.

Så er der blevet lagt told på træhandel og afgifter, så nogle statskasser kunne hive penge hjem til dem selv på den måde, eller man har løjet om, hvilken type af træ der var tale om her, hvis man handlede med en, der ikke var så kyndig i det med trætyper.

Desuden er nogle trætyper bedre til brug af noget end til noget andet, hvorfor nogle træsorter kan være mere eftertragtede end andre, og så er der noget træ, der er mere sæsonbaseret. Se bare på grantræer.

Så kan man spole helt frem til i dag, hvor der foregår ærlige og anstændige handler med træ hos lavpristrae.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *