Alkoholisme - et folkesundhedsproblem

Alkoholisme – et folkesundhedsproblem

Alkoholisme er et samfundsproblem. Mange vil måske sige, at ansvaret for at udvikle et afhængighed betinget misbrug ligger hos den enkelte, og deri er der måske også et vist gran af sandhed. Men samfundet kan og bør også påtage sig en vis del af dette ansvar.

Alkohol er et utroligt vanedannende og afhængigheds skabende stof, som, var det blevet introduceret på markedet den dag i dag, aldrig var blevet tilladt i den frie handel. Men fordi alkohol er så indgroet en del af vor kultur, kan man uden problemer skaffe alkohol i de fleste helt almindelige butikker, kiosker og supermarkeder. Og af samme grund bliver der indtaget alkohol i stor stil ved snart sagt enhver tænkelig social begivenhed, såvel i familien som i det professionelle liv.

Man skiller sig ud fra mængden, hvis man siger nej tak når man bliver budt på øl eller vin, ved firma festen. Til gengæld er der ingen, som undrer sig når man køber alkoholiske drikke ind i substantielle mængder under tysklandsturen, eller hvis man indtager alkohol i det daglige.

På den måde kan et alkoholmisbrug få lov at udvikle sig i al ubemærkethed, indtil det når et punkt, hvor det er nødvendigt med professionel hjælp for at komme ud af det igen. Og for mange vil alkoholen først nå at fratage dem alt, hvad der betyder noget i tilværelsen, lige fra job og bolig, til familie og venner.

Bekæmp alkoholisme – hjælp en alkoholiker i behandling

Derfor er det vigtigt, at du handler, hvis en person i din familie eller i din nære omgangskreds bliver ramt af alkoholisme. Du kan med stor fordel få råd og vejledning til hvorledes du bedst hjælper din alkoholiserede ven, kæreste eller ægtefælle hos Behandlingscenter Søby Park. Behandlingscenter Søby Park har mange års erfaring inden for behandling af misbrug, her under alkoholisme.

Få mere information på behandlingscentersoebypark.dk